Kleur Styling

Ik bel aan bij mijn afspraak en als we aan de thee zitten om haar wensen door te spreken,
 zegt ze dat ze het best spannend vindt.
 Gelukkig heeft ze al eerder kennis met mij gemaakt, en ik vraag haar wat het ergste is wat er kan gebeuren.
 Nou zegt ze: wat nou als niets goed is en ik de verkeerde keuzes hebt gemaakt. Ik heb niet zoveel kleur in mijn kast en snap niet hoe je hiervan iets leuks kan maken.
 Ik glimlach en stel haar gerust. Het voelt best kwetsbaar om een ‘vreemde’ in je kast te laten meekijken.

Overzicht en opruimen
Ik vertel haar dat het mooi is dat ze open staat voor verandering, wat aangeeft dat ze toe is aan de volgende stap. Door de jaren heen verzamelen we heel veel kleding. Wegdoen is moeilijk, want wie weet dragen we de kleding nog eens. Als ik haar vraag om een colbert te passen, die ze al jaren niet meer heeft gedragen, valt mij op dat deze te ruim is. Het lijkt wel of ze haar schouders laat hangen en dat de energie uit haar wegtrekt. Ik laat haar in de spiegel kijken en vraag haar: word je blij van haar spiegelbeeld?
NEE  is haar antwoord. Maar wegdoen dat vindt ze zonde. Duizend redenen om te bewaren heeft ze, terwijl het jasje al jaren ‘ongedragen’ in de kast hangt.
Iets weggooien blijkt niet zo gemakkelijk te zijn. Ieder kledinstuk heeft z’n verhaal en dat snap ik. Soms is het mogelijk om het kledingstuk in te nemen en het passend te maken. Maar als dat niet mogelijk is en je inziet dat het kledingstuk niet meer bijdraagt en je mooier maakt, dan is het tijd om daar iemand anders blij mee te maken. Kleding is bedoeld om je mooi te voelen, zodat je straalt.

Keuzes maken

En zo hebben we ieder kledingstuk bekeken. Het werd haar meteen duidelijk waarom ze deze keuzes had gemaakt en zag ook in dat het tijd was voor nieuwe stappen. Ze werd heel blij van de verrassende combinaties die ik voor haar gemaakt had en kon niet geloven dat ze dat zelf in de kast had hangen 

Eigen stijl 
Ze voelde zich niet zo vrouwelijk en had een voorkeur voor een sportieve stijl. Aangezien ze niet zo groot is en van ruimvallende kleding hield, heb ik haar aangeraden om ook eens een maatje kleiner in de winkel te passen. Dat voelt in eerste instantie best eng, want je laat daardoor meer van je lichaam zien.
Stap voor stap is ze deze adviezen gaan opvolgen en jaarlijks hebben we contact en voegen we iets nieuws toe op weg naar meer eigenheid. In ca. 2 uur hebben we haar kast doorgenomen en alle combinaties die in haar kast mogelijk zijn hebben we op de foto gezet. Een mooie reminder 

Tip: heb jij korte benen? Draag dan vesten, colberts iets hoger dan kruishoogte.

Graag ondersteun ik je bij het ontwikkelen van een persoonlijke stijl. Het resultaat zal zijn: een zachte uitstraling van buiten, krachtig van binnen = positief zelfbeeld.

Geef een reactie