Kleur Styling

Tijdens een workshop word de volgende vraag door Merel gesteld: hoe weet ik nu wat er bij mijn figuur past?

Een vraag die herkenning oproept bij de deelnemers en misschien ook bij jou speelt.

Welke kledingstijl past er nou bij jouw figuur? Tijdens de sessie “Je eigen stijl” kijken we samen naar de lichaamsvormen die er zijn.

Merel had zich al verdiept en veel boeken gelezen over de appel, peer en zandlopersvorm van het lichaam.

Toch kon ze dit niet bij haarzelf vaststellen, ze had van alles wat en vond het best ingewikkeld om daar een antwoord in te vinden.

Bij een appel figuur zit het volume bij de buik/billen. De positieve kant is dat de meeste “appel” types in verhouding tot het bovenlichaam, slanke benen hebben.

Bij een “Peer” figuur zie je dat de heupen voller zijn in verhouding tot het bovenlichaam. Je herkent dit al snel als blijkt dat je een maatverschil hebt in je tops / broeken.

Naast “appels” en “peren” zijn er natuurlijk meerdere varianten en dat maakt het vaak lastig om ons eigen figuurtype te herkennen.

Merel bleek een zandloper qua lichaamsfiguur te hebben. Haar eigen kledingstijl liet haar taille amper zien en ze koos er liever voor om haar lichaam te verstoppen. Dat is heel jammer want dit maakt haar lichaam optisch voller.

Bij de spiegelsessie liet ik haar zien hoe ze haar taille op een subtiele manier kon accentueren, zodat het zandloper figuur meer zichtbaar werd.

Het resultaat loog er niet om, zie voelde zich meteen kilo’s lichter en werd blij van haar spiegelbeeld.

Wil je ook tips en trucs om het beste uit je eigen figuur te halen? Wees welkom en reserveer een workshop/advies naar keuze.

Geef een reactie