Kleur Styling

Hoe weet je of je de juiste kleding hebt gekozen? Iedere dag heb je opnieuw de mogelijkheid om je mooi te kleden. En voor een speciale gelegenheid weet ik zeker dat je nadenkt over je kledingkeuze. Toch ben ik elke keer verrast als ik zie dat het kiezen van de juiste kledingstijl niet zo eenvoudig is.

Als ik zie dat iemand op het podium een rok draagt die te kort is voor haar mooie lange lichaam en de nadruk op haar knieën legt, dan had ik graag de tip gegeven om een iets dikkere panty te dragen, zodat ik niet wordt afgeleid. Of juist een kleurige panty, zodat haar benen ipv de knieën geaccentueerd worden. Het is ons namelijk van nature meegegeven dat onze hersenen worden afgeleid bij alles wat niet in balans is.

Mijn tip is dan ook, maak een foto van jezelf (of laat iemand anders die maken) en kijk of alles klopt en zo niet… pas het aan, totdat het goed voelt. Kleur-Styling laat je zien hoe je kleur en kleding inzet “en bewust te kiezen” welke indruk jij wilt maken. Leer om op een andere manier naar jezelf en je omgeving te kijken.

Tips hoe je de juiste kleding kiest
Kijk in je kast, welke kleding er nog en voldoet aan je huidige wens. Pas alles door en kies of het nog mag blijven, of weg moet, en voor welk(e) situatie(s) ze geschikt zijn.
Argumenten zijn:

  • houd ik van dit kledingstuk?
  • staat het me?
  • is het nog heel en actueel?

Investeer in basiskleding en vul deze aan met je topkleuren en accessoires
Zorg dat je kleding de juiste maat heeft. Te grote kleding? Dan verdwijnen je vormen. Te krappe kleding maakt dat je dikker lijkt dan je werkelijk bent. Let ook op de pasvorm. Waar kleding trekt is het te krap. Waar verticale plooien vallen, is het te ruim. Thuis kijken of je inderdaad de combinaties kunt maken, die je had gedacht. Pas dingen bij elkaar aan, en kijk of het werkt.
Zelf vind ik deze vraag handig: lost dit kledingstuk een probleem op? Of krijg ik er een probleem bij?

Geef een reactie